Over mijairmax asics barbour mizuno celine michaelkors nike okley newbalance nikefree rayban vans

Geboortekaartjes

Vrijdag 18 juli

Dagboek 1

Dagboek 2

Mijn familie

Fotoalbum

Fotoalbum 2

Fotoalbum 3

Filmpjes

Gewicht

Over de naam Cynthia

Horoscoop

Links

Contact

Vrijdag 18 juli 2002, 20:02
Ik zie na 30 weken zwangerschap het levenslicht en mijn ouders geven mij de namen Cynthia Willemijntje. Mijn startgewicht is 1.377 gram. Ik kan al zelf ademen, maar om mijn ademhaling te stimuleren wordt wel zuurstof bijgeblazen. Ik heb heel veel zwarte krullende haren met slagen. Mijn nagels zijn net zo groot als de knop van een speld.
                   
Zaterdag 19 juli 2002, 's morgens                   
De zuurstof die in de bovenkant van mijn neus wordt geblazen om mijn longen open te houden, wordt weggehaald. Ik plas lekker en pappa is er bij als onder mijn luid protest mijn luier wordt verschoond.
                   
Zaterdag 19 juli 2002, 's middags                   
Het bijblazen van zuurstof is toch maar weer opgestart. Ik had het ook zo druk met sabbelen op mijn mini-speentje en al die drukte aan mijn lijf....Het was zo verschrikkelijk spannend dat ik bij mamma op bed mocht liggen voor een kwartiertje. (Ze viel af en toe in slaap van de narcose, dat zag ik wel, maar ik deed ook gewoon of ik sliep).
Ook zijn opa en oma geweest. Die vinden me prachtig. Maar ja, ik ben ook het gesprek van de dag hier op neonatologie en verloskunde: het "plaatje" met de zwarte krullen! Ze willen me allemaal zien!
 
Zondag, 20 juli 2003
Weer zonder de CPAP (zuurstof-bijblazen)!! Vanmiddag voor het zonnen bijna anderhalf uur met mamma gebuideld (zie fotoalbum). Op de weegschaal bleek ik wel wat van de toch al weinige grammetjes te zijn kwijtgeraakt: ik weeg nu nog 1.255 gram. Het gaat goed. Er is gisteren een hersen-echo gemaakt, maar ze wilden nog niets daarover zeggen: maandagmiddag horen we meer.
                   
Maandag, 21 juli 2003
Het gaat veel te goed met mij.... Hier in Leiden vinden ze dat ik wel terug kan naar Delft. Jammer, want nu moet ik afscheid nemen van Thayla en Joyce van de IC van neonatologie. Thayla is mijn beste vriendin geworden hier in Leiden!
Na mijn eerste ambulance rit naar Delft ben ik weer gaan zonnen. De hele dag en ook 's avonds. De reis heb ik goed doorstaan en mamma is ook hiernaar toe verhuisd. Het is in Delft wel een beetje amateuristisch (op het eerste gezicht). Het zal wel wennen zijn. Ik lig hier voor een raam en alle couveuse baby's zijn een soort kermis attractie. En ik al helemaal: "heb je ooit zo'n kleintje gezien... "
 
Dinsdag 22 juli 2003
Vandaag toch wel een dag met wisselende stemmingen. Al vanaf mijn geboorte is het percentage witte bloedlichaampjes in mijn bloed te laag. Dit duidt op een virusinfectie, die mogelijk ook de vroeg-geboorte heeft opgewekt. Maar ja, welke. Voor alle zekerheid mag ik niet meer  de couveuse uit. Een laag gehalte witte bloedlichaampjes betekent dat ik extra vatbaar ben voor infecties en andere narigheid. De verpleegkundigen ontsmetten zich tot aan hun elleboog, trekken dan ook nog handschoenen aan. Ook mamma en pappa is aangeraden niet met de handen in de couveuse te komen....Ze vinden dat niet echt leuk geloof ik, maar het is beter. Ik heb wel na een klysma met borstvoeding (wie bedenkt dit???) mijn eerste poepluier geproduceerd. Dat is toch wel een goed signaal. Er staat ook nog een nieuwe foto in het fotoboek (vlak voor mijn totale afsluiting van de buitenlucht).           
 
Woensdag 23 juli 2003
Mamma is uit het ziekenhuis ontslagen omdat er te weinig bedden waren. Volgens mij vindt ze het niet heel erg: ze was er wel aan toe om weer naar huis te gaan. Natuurlijk kan ze niet meer zo vaak bij mij zijn. Hobbelen met een keizersnede is niet zo'n pretje.
Vandaag ben ik niet veel aangeraakt. Alleen door de kinderarts die heel veel bloed bij me heeft afgenomen. Hij wilde  zelf prikken en het niet laten doen door een prik-arts. Pappa stond buiten voor het raam te kijken. Hield hij zich goed? De leuko's zijn nog steeds te laag en ik heb ook een beetje verhoging (37,9). Wat zou er met mij zijn? Morgenmiddag is er een gesprek tussen mijn ouders en de kinderarts.
Volgens mij is er niets met me aan de hand: ik slaap lekker rustig, haal zelf adem en doe grote en kleine boodschappen. En, ik heb fans: ik krijg heel veel (fan) e-mails met wensen, gedichtjes, horoscopen en aforismen. Bedankt!
Pappa heeft nog hier naartoe gebeld om 23:00u: temperatuur is 37,6! Zie je wel.
 
Donderdag 24 juli 2003
06:00 Goedemorgen. Temperatuur is 37,2  en, midden in de nacht een volle luier geproduceerd, zo vol dat de isolatieregels van verschonen even opzij gezet moesten worden.
De kinderarts meldde vanmiddag dat zij, gelet op mijn leeftijd, heel erg tevreden was. De leuko's zijn iets gestegen en ook de verhouding tussen de verschillende soorten leuko's is iets beter. Ze beginnen nu te denken dat mijn beenmerg nog niet helemaal rijp was vorige week (ja, week!) en dat het nu langzaam beter wordt.
Op de hersen-echo's waren wel vlekjes te zien, maar niet verontrustend: het kan van alles zijn. Pappa heeft een hele cursus echo-lezen gekregen: hij bleef eindeloos vragen stellen. Maar, de kinderarts beantwoordde de vragen net zo vaag als de echo's en hield stug vol dat er geen reden was voor paniek, maar slechts voor waakzaamheid.
De hele dag heb ik geen alarmen gehad (voor zuurstof, hartslag o.i.d.). Pappa en mamma beginnen wallen te krijgen... Als leuko's verder stijgen, dan mag ik uit het "isolatie"-protocol.
Al die polonaise....
 
Vrijdag 25 juli 2003
Opnieuw een alarmvrije dag! Geen zuurstofdaling in het bloed en mijn hartje klopt! Wel heb ik vanmiddag om half vijf een bloedtransfusie gehad. De co-arts had dat ingesproken op de telefoonbeantwoorder en gevraagd of mamma iets eerder kon komen om ook wat van haar bloed af te nemen zodat het donorbloed "gekruisd" kon worden. Mijn mamma en pappa lagen lekker te slapen en  uit te rusten van de hele week en hoorden ineens dit bericht op de beantwoorder. Zeker weten dat als zij aan mijn draden hadden gelegen het geen alarmvrije dag was geweest.
De leuko's in mijn bloed waren in totaal wel weer gestegen, maar de verhouding tussen de verschillende soorten was minder goed. Hierdoor mocht ik vandaag niet uit de isolatie, maar als troost mocht mijn pappa wel voor het eerst in zijn leven een luier verschonen. Alles staat op video, dus....
Mijn ouders hadden de videocamera meegenomen en zuster Melissa heeft de video uit Leiden zitten kijken. Ze wilde wel eens zien waarom ik daar een "pittig" meisje werd genoemd. Hier in Delft lig ik meestal lekker rustig te slapen en ja, als ik er toch niet uit mag heeft schreeuwen weinig zin. Afwachten wanneer de isolatie opgeheven wordt.
Wel 100 gram aangekomen in twee dagen (dat wist ik gisteren al, maar vergeten op te schrijven). Morgen weer wegen: in isolatie wordt namelijk om de dag gewogen.
Vanavond heeft mijn moeder, om mijn eerste week in deze wereld te vieren om 20:02, extra gekolfd. Mijn voedingen worden namelijk sterk verhoogd en er worden "stapjes" overgeslagen omdat het zo goed gaat. Heel misschien mag morgen het draadje uit mijn navel. Dat is dan direct ook een infectiebron minder.
 
Zaterdag 26 juli 2003
Wat een dompers vandaag. Alarmen gehad, leuko's nog steeds niet voldoende. Isolatie blijft voorlopig.
Via de "gewone" post krijg ik heel veel kaarten. Hartstikke leuk! Jammergenoeg komen er ook geboortekaartjes terug... Volgens de Post zijn de enveloppen beschadigd en is niet meer te achterhalen voor wie het poststuk bestemd is. Sorry, als je geen kaartje krijgt; kijk in dat geval even onder geboortekaartjes.
 
Zondag 27 juli 2003
Leuko's zijn nog niet goed. Weer niet buidelen; weer alleen maar de lucht van rubber handschoenen en alcohol. Het duurt niet lang meer of ik kan lid worden van de AA. De voeding is in hoeveelheid heel snel opgebouwd, maar het maximum (15 cc) is nu bereikt. In mijn maag blijft onverteerd voedsel achter, dus ik moet terug in cc's. Heel misschien dat het infuus door mijn "navelstreng" er vandaag dan ook nog niet uitmag, omdat ik dan net te weinig vocht krijg.
Met mamma gaat het elke dag beter. De verloskundigen Annemiek en Suzanne hebben haar een hoop tips gegeven en dat helpt.
 
Maandag 28 juli 2003
Het infuus is toch uit mijn navel verwijderd en het isolatieprotocol wordt, na een hele week zonder huidcontact, opgeheven!!! Ik moet wel opnieuw een avondje zonnen, omdat ik een beetje oranje ben. Maar, als ik weer mag "buidelen" met mamma is dat natuurlijk fantastisch!!
 
Dinsdag 29 juli 2003
De hele dag alarmvrij. De blauwe plekken op mijn benen zijn verdwenen en die op mijn rug bijna. 's Middags en 's avonds gebuideld om de schade van een hele week isolatie in te halen. Morgen weer een echo van mijn hersenen om te kijken of de vlekjes minder zijn geworden.
 
Woensdag 30 juli 2003
Gewicht: 1.500 gram! Alarmvrije dag, kortom het gaat heel goed. Ik slaap bijna de hele dag.... en hoef alleen nog maar te groeien.
 
Donderdag 31 juli 2003
Volgens de kinderarts gaat het goed. E鮠alarm in twee dagen, hersen-echo is niet 'slechter' geworden, bloedwaarden zijn o.k., voedingen worden goed verdragen en alles stroomt lekker door. Morgen twee weken oud. De tijd vliegt. Pappa gaat weer werken, zodat de nieuwtjes niet meer dagelijks zullen worden bijgewerkt. Voor de regelmatige bezoekers misschien een teleurstelling, maar het betekent wel dat de grootste zorgen voorbij zijn.
 
Zaterdag 1 augustus 2003
Gisteren woog ik al 1.561 gram. Morgen word ik weer gewogen en misschien breek ik dan wel door de 1.600 grens! Afgelopen nacht heb ik flink gehuild en voor het eerst de verpleging hier in Delft laten zien waarom ik in Leiden een 'pittig meisje' werd genoemd. Met mijn speentje ben ik daarna getroost en heb ik vervolgens lekker geslapen. Het rommelt nog wel met mijn temperatuur. Er wordt van alles verzonnen om de temperatuur stabiel te krijgen: mutsje af, mutsje op, couveuse-temperatuur hoger en (je raadt het al) lager, een lakentje, dubbel lakentje, en zo rommelen we verder. Maar eigenlijk is dat, samen met af en toe een alarmpje, zo'n beetje alles.
Vanavond voor het eerst met pappa gebuideld. We hebben lekker liggen zweten samen en al mijn plakkers raakten los: het leek wel kermis al die alarmen!
Onder filmpjes staat een nieuw filmpje van vandaag!
 
Woensdag 6 augustus 2003
Geen bericht, goed bericht...De 1.600 grens is doorbroken: ik weeg 1.660 gram en al twee dagen (min of meer) alarmvrij. De meeste bloedwaarden zijn goed, dus flink doorgroeien en dan naar huis. Het zal nog even duren; de hoop is half september. Eerst moet ik leren drinken: zuigen, slikken en ademen tegelijkertijd is wel heel erg vermoeiend. Maar, dat gaat deze week absoluut lukken!
Van alle baby's op de couveuse afdeling ben ik uitgekozen voor een foto-shoot. Binnenkort wordt mijn foto gebruikt voor een congres van Nederlandse kinderartsen. Wat vind je daar nu van?
 
Donderdag 7 augustus 2003
Breaking News: vanochtend woog ik 1.764 gram en mag ik uit de couveuse! Ik lig nog wel op de couveuse afdeling, maar in een warmtebedje. Morgen moet er wel weer bloed geprikt worden omdat mijn ijzer niet helemaal goed is en omdat er bij de vorige keer vergeten is sommige andere waarden te controleren (calcium, fosfor, kalium)... Maar ach, ik lig in een warmtebedje.
 
Dinsdag 12 augustus 2003
De verjaardag van mijn moeder gevierd met allemaal verrassingen! Ik weeg 1.934 gram en ik ben alweer uit het warmtebedje. Sinds vandaag lig ik namelijk in een soort wieg: een echt bed met een echt (en lekker dik) matras. Ook mijn dagelijkse shot coffeine, waarmee de ademhaling wordt gestimuleerd, is gestopt. Ik heb daardoor wel iets vaker een alarm, maar daar wordt (behalve mijn pappa) niemand zenuwachtig van. Inmiddels drink ik 8 keer per dag een behoorlijke slok voeding. Vier keer 35 cc en vier keer 40 cc. Zelfs mijn eerste flesje gedronken! En dat te  bedenken dat ik met 1 cc per keer ben begonnen. Samengevat: het gaat super.....
 
Zaterdag 16 augustus 2003
Vandaag voor het eerst in de Tummy-tub geweest (zie foto en filmpje). Ik vond het erg leuk om mijn teentjes boven water te doen. Ik groei als kool, inmiddels weeg ik zelfs 2.092 gram. Die gewichtstoename komt niet uit de lucht vallen: ik krijg nu 8 voedingen van 40 cc per dag en doe eigenlijk niets anders dan slapen. Bijna de helft van de voedingen heb ik overigens vandaag zelf gedronken.
Ten opzichte van mijn "all time low" ben ik dus al 70% in gewicht toegenomen en mijn haren groeien zelfs over mijn oren....
 
Zaterdag 23 augustus 2003
Afgelopen donderdag heb ik m'n tweede bloedtransfusie gehad. Ik had het nodig, want ik groei zo snel dat ik een beetje bloedarmoede kreeg. De rest van de donderdag is nog gekeken of ik koorts kreeg o.i.d., maar ik bleef de hele dag alarmvrij. En dus....vanaf de vroege vrijdagmiddag lig ik niet meer op de couveuseafdeling. Ik ben overgeplaatst naar de wiegenkamer. Hier geldt geen high care meer en lig ik zonder monitor! Ik heb dus, logisch, vanaf nu ook geen alarmen meer...Het enige is nu nog voedingen zelfstandig op zien te krijgen en dan mag ik naar huis.
Pappa en mamma zien het helemaal zitten. Ze zijn vandaag nog de laatste spulletje gaan kopen, waaronder zelfs een wiegje. Er stond eerst alleen een ledikant in mijn kamertje, maar daar kunnen wel tien Cynthia's in liggen.
Van de week krijg ik nog een echt consult bij de oogarts. Hij wil zeker naar de poppetjes in mijn ogen kijken. Ik heb meer aan een kapper!
 
Zaterdag 30 augustus 2003
Aanstaande maandagochtend moet ik naar de oogarts en daarna........mag ik naar huis!!!! Het is zover. Van de week had ik 's nachts weer mijn sonde eruit getrokken en Ilse, de verpleegkundige voor die nacht, had  gezegd dat ik dan maar zelf alles moest gaan drinken en dat heb ik gedaan. Niet alle  flesjes gaan even vlot, maar ik krijg ze er uiteindelijk allemaal in. Nu mag ik naar huis, eindelijk. Tja, wat valt er dan nog te zeggen? Mijn gewicht ....afgelopen donderdag 2.410 gram en natuurlijk, na het bedankje aan Thayla en Joyce uit Leiden bedankt aan alle verpleegkundigen van Delft: Ans, Astrid, Carola, Caroline, Connie, Erik, Esther, Hanneke, Ilse, Ingeborg, Jacobien, Jantine, Jolande, Karen, Lilyanne, Madelon, Marja, Marijke, Melissa, Mia, Miranda, Mirjam, Monique, Nathalie, Nellinda,  Paul en dokter Kenter & Mul. Ben ik iemand vergeten (sorry, maar zo veel namen is moelijk te onthouden)? Ze hebben allemaal goed voor me gezorgd en bewezen dat het verschil tussen intensive care in Leiden en high care geen amateurisme is (zoals ik nog dacht toen ik drie dagen oud was).
HET IS NU FEEST!
Laat de kraamtijd maar beginnen.
 
Zondag 7 september 2003
Ja, dat is even wennen natuurlijk...ineens vierentwintig uur per dag voor mij zorgen in plaats van twee maal daags een paar uurtjes. Maar, het gaat hartstikke goed en het is hartstikke leuk. Langzaam krijg ik nu ook bezoekers aan mijn wiegje; ik hoop niet net zo veel als op deze website (met nu al meer dan 1.400 hits) want dan worden het flink wat overuren bij De Ruijter om de rose en witte muisjes te produceren.
Voor de statistici onder ons: 2.650 gram. Ik moet nog wel een keer terug naar de oogarts. Er was een klein plekje op mijn netvlies nog niet helemaal "rijp". Verder moet ik deze week ook nog terug naar het ziekenhuis om mijn bloed te laten controleren. Het is niet zo waarschijnlijk dat  ik opnieuw een bloedtransfusie moet, maar voor de zekerheid ff laten checken. Op weer  een andere dag moet er opnieuw een echo van mijn hersenen gemaakt worden. Ja, het Zilveren Kruis investeert nu al behoorlijk in mijn toekomst.
 
Vrijdag 12 september 2003
Vandaag ben ik 8 weken oud. Wat gaat de tijd snel. Gisteren de hele dag rondgehobbeld in het ziekenhuis. Er is bloed afgenomen, ik ben gewogen en opgemeten. De bloeduitslagen waren niet helemaal grandioos en misschien moet ik toch weer een bloedtransfusie als de waarden zo blijven dalen. Inmiddels weeg ik wel 2.770 gram en ben 48 cm lang. De mensen kijken allemaal verbaasd in de lift als zij, als antwoord op de vraag: "Zeker net geboren?", te horen krijgen dat ik acht weken oud ben! En waar ik dan vervolgens allemaal niet voor versleten word: "poppetje", "urretje"(?), "kleintje"...
 
Zaterdag 20 september 2003
Weer een week voorbij met mooi weer. Bijna elke dag buiten gewandeld (althans, ik lekker liggend in een kinderwagen voortgeduwd door mijn wandelende ouders en grootouders, die strijden om wie er nu weer achter mag). Aankomende week een drukke week met bezoeken aan de huisarts voor mijn eerste DKTP + Hib prik, aan de kinderarts voor een check up en controle van mijn bloedwaarden en aan de oogarts om te kijken of het netvlies nu helemaal gerijpt is.
Als het een beetje meezit, weeg ik volgende week meer dan 3 kilo. Gisteren woog ik 2.940 dus dat is niet echt een hoge horde meer. Af en toe doe ik een tijdje mijn ogen "open" en probeer dan zo wijs mogelijk iedereen op te nemen. Zelfs het kraambezoek, dat nu aarzelend op gang komt, wordt af en toe en als het geluk heeft door mij een blik gegund. Ik heb al heel veel en vooral mooie kado's gekregen. Sommige zijn op de groei gekocht, maar ik kan niet wachten ervan te genieten.
 
Zaterdag 27 september 2003
Ik weeg meer dan zes pond! De groei zit er goed in. Minder goed gaat het met de bloedwaarden. Het was weer verder gedaald  tot het niveau waarop vorige keer werd besloten tot een transfusie. Alleen, omdat een bloedtransfusie ook niet geheel zonder risico is, wordt het nog even aangekeken. De oogarts is wel tevreden: de plek die er vorige keer in mijn ene oog zat, is weg. Mooi  toch? Nog wel een keer terug voor controle van de controle...
Ik weet niet of het door het vele reizen komt, maar ik ben verkouden. Ik kan ook door mijn ouders zijn aangestoken: Mamma en pappa zijn ook verkouden met keelpijn en hoofdpijn (geweest). Dus, ouders bedankt.
 
Zondag 5 oktober 2003
De echo van mijn hersenen hoeft niet meer herhaald te worden. De vlekjes zijn nog niet helemaal verdwenen, maar volgens de kinderarts zal dat niet heel lang meer duren.  Ook interessant is dat mijn hersenen nu kronkels en windingen krijgen... Op eerdere echo's zie je dat niet, maar het begint (zoals dat ook hoort) behoorlijk te kronkelen in mijn al maar groter wordende bolletje.
Ander ding: die wieg word ik ook een beetje zat. Elke keer staat er wel weer een ander poppetje in, maar het is leuker om op schoot te zitten bij mamma en pappa of het  bezoek.
Nieuw op de site: foto's en een gewichtsgrafiek....
 
Woensdag 15 oktober 2003
Goed nieuws: bloedwaarde is omhoog!
zie verder dagboek 2 vanaf 1-11-2003