Over mijairmax asics barbour mizuno celine michaelkors nike okley newbalance nikefree rayban vans

Geboortekaartjes

Vrijdag 18 juli

Dagboek 1

Dagboek 2

Mijn familie

Fotoalbum

Fotoalbum 2

Fotoalbum 3

Filmpjes

Gewicht

Over de naam Cynthia

Horoscoop

Links

Contact

Zaterdag 1 november 2003
Inmiddels weeg ik meer dan 4 kg. en krijg ik bolle wangetjes. Mijn pappa heeft uitgezocht dat ik als vroeggeborene in het goede gezelschap ben van Winston Churchill, Thomas Hobbes, Isaac Newton en Albert Einstein.
 
Zaterdag 8 november 2003
Steeds vaker ga ik lachen en ook naar anderen dan pappa en mamma. Vooral opa is favoriet. Deze week is het weer druk, druk, druk. A.s. dinsdag moet ik een heupecho laten maken omdat ik in een stuitligging heb gelegen. Later in de week naar het consultatiebureau....
 
Vrijdag 21 november 2003
De heupecho heeft heel veel opgeleverd: alles ziet er namelijk goed uit! Het gaat sowieso heel goed...ik drink, groei, poep, plas en lach. Neem voor de aardigheid eens een meetlint en maak dan een rondje van 27 cm...Zo klein was mijn bolletje toe ik werd geboren. En nu? Al 38 cm. Om dat te vieren is nu fotoalbum 3 geopend.
Maar, het leukste is natuurlijk om 's morgens wakker te worden en naar mamma vanuit de wieg te glimlachen. Ik ben gewoon een gezellig meisje: kijk ook naar het nieuwe filmpje!
 
Zaterdag 29 november 2003
De kinderarts begint lyrisch te worden en ik hoef geen medicijnen meer voor mijn bloedarmoede. Komende week moet ik nog wel naar mijn hartje laten kijken omdat het ruisje nu toch onderhand weg had moeten zijn. Het onderzoek doet geen pijn is me beloofd. Dat was wel anders dan bij de laatste keer bloedafname: ik wist niet dat ik zo h?kon schreeuwen. Maar, met zulke mooie bloeduitslagen ben ik het nu al wel weer vergeten.
Ik heb het vermoeden dat mijn pappa me niet helemaal begijpt, maar ik klets toch honderduit tegen hem. Bij voorkeur vertel ik hem midden in de nacht en voor het slapen gaan grappige verhaaltjes (we moeten er in ieder geval allemaal om lachen).  
Als je mijn pappa goed kent, weet je dat hij een hardnekkige cijferfixatie heeft. Op de gewicht pagina staat nu ook het totaalbedrag aan declaratie ziektekosten. Wat moet je er mee?
Veel interessanter is dat ik a.s. maandag ga kennismaken bij Knorretje van Skippy...(cliff-hanger!)
 
Donderdag 4 december 2003
Gezondheid is de grootste schat! Vandaag bleek uit het onderzoek dat mijn hart er heel erg mooi uitziet. Cool! Laatste grote zorg minder. Check ook ff de nieuwe foto's.
Afgelopen maandag heb ik kennisgemaakt bij Knorretje; een groep van de stichting kinderopvang pynacker waar ik twee dagen naar toe ga als ook mamma weer gaat werken. Het was wel een beetje vreemd, maar het wordt vast leuk!
 
Zondag 21 december 2003
Inmiddels een paar keer naar Knorretje geweest. Mamma & pappa zijn een beetje bang dat ik nu eerder "kinderdagverblijfmedewerkster" zal gaan zeggen dan "mamma" of "pappa", maar dat zal ik ze niet aandoen. Wel heb ik hen de afgelopen avonden tot lichte wanhoop gedreven: ze konden maar niet achter de reden komen van mijn tranen, maar volgens mij zit ik gewoon in zo'n oei-ik-groei-ontwikkelingssprongetje. De oplossing om me vrolijk en grappig te krijgen is echter heel simpel. Kijk maar naar de foto's van het afdrogen na het badje.
 
Donderdag 1 januari 2004
   Gelukkig Nieuwjaar !
Ik hoop -zeker voor de trouwe bezoekers- dat het voor iedereen een gezond & gelukkig nieuwjaar wordt. Om middernacht lag ik heerlijk te snurken en ik heb weinig gemerkt van de jaarwisseling. Ik moest wakker gemaakt worden voor m'n late fles tegen een uur of een, maar heb nauwelijks m'n ogen open gedaan. Nu, op deze eerste ochtend in het nieuwe jaar, sneeuwt het... grappig al die vlokjes.
Vlak voor de kerst ben ik nog bij de kinderarts geweest. Doordat ik erg m'n best gedaan heb om zo 'wijs' mogelijk over te komen en ook doordat ik een paar keer lief tegen haar gelachen heb, hoef ik pas in februari bij haar terug te komen. Kortom, het gaat lekker en ik ben (zegt pappa) een gezellig meisje. A.s. maandag ga ik wel naar de fysiotherapeute voor controle en oefeningen. Wordt gezellig!
 
Zondag 22 februari 2004
Donderdag ben ik naar de kinderarts geweest en die was heel enthousiast over mij. Bolle wangen en hartstikke goed gegroeid. De tien weken te vroeg geboren heb ik bijna ingehaald: als je mijn groeicurve tekent vanaf m'n geboortedatum zit ik weliswaar onder het gemiddelde, maar hij is vergelijkbaar met de klein uitgevallen baby's. Alleen m'n bolletje is niet zo groot, ook wel in de curve, maar wel helemaal onderin. Maar, ach, lekker belangrijk.
De fles is nog steeds mijn favoriet. Ik ben wel begonnen met worteltjes, broccoli, banaan, peer, you name it, maar ik vind er echt niets aan. Gelukkig dat ik volledige controle heb over mijn tong en lippen: je hebt het er zo weer uit. Met een bordje pap lukt dat ook heel goed.
Wat ik ook eindeloos wil oefenen is rechtop zitten en als dat gelukt is naar voren buigen richting mijn voetjes. Daar kan ik geen genoeg van krijgen! Veel leuker dan omrollen, dat komt later wel.
Verder ga ik nu twee keer per week naar Knorretje. 's Avonds ben ik helemaal afgepeigerd, maar het is wel leuk hoor. Allemaal andere kindjes, die uitgebreid bestudeerd moeten worden. Bovendien word je er sterk van. Ik heb al heel wat griepvirussen en verkoudheden weggewerkt. Een tijdje terug ben ik vanwege de griep midden in de nacht nog bij de huisartsenpost geweest. Ik had een temperatuur van 39,6 en werd om het uur huilend wakker. Niets verontrustends natuurlijk, maar mijn ouders zijn nog steeds overbezorgd (en dat alleen omdat ik een prematuurtje ben?). Ik probeer toch echt een ideaal-baby te zijn. Ik slaap de hele nacht door en moet 's morgens om 9:00 wakker gemaakt worden, want anders blijf ik snurken tot het middaguur. Huilen doe ik alleen als het flesje te lang duurt...Waarom het dan bij ?moet blijven...
 
Zondag 28 maart 2004
Met het mooie lenteweer was het weekendje weg geslaagd. Lekker op een bankje aan het strand gezeten en zelfs nog aan de waterkant geweest waar meeuwen lagen te dobberen of juist opgewonden boven het water scheerden. Mijn eerste tandje is aan het verschijnen: links onder (voor de kijkers rechts). Hij is nog niet helemaal door, maar je ziet en voelt een bobbeltje. Het gaat een beetje gelijk op met mijn trek in hapjes. Een potje banaan/appel puree of worteltjes gaan er tegenwoordig wel in. Het leukste is natuurlijk om er mijn truitje mee te versieren, maar met mijn vlugge vingertjes lukt het ook om het in mijn neus en zelfs in mijn mond te schuiven. Waar heb je nou helemaal een lepel voor nodig?
 
Donderdag 3 juni 2004
De tijd vliegt. Inmiddels heb ik al twee tandjes en zit ik stevig. Ook probeer ik de hele dag (als ik niet lekker slaap) te staan. Mijn kinderarts (ja, je moet jezelf de dingen toeeigenen hoor) is gruwelijk tevreden en de fysiotherapeute is het met haar eens. Ik ben wel gezakt voor de gehoortest, maar dat sloeg ook echt helemaal nergens op: denken zeker dat ik me voor de gek laat houden...ik kijk echt niet op hoor als er een vliegende eend voorbij komt, terwijl dat geluid uit een boxje komt! Qua eten ben ik inmiddels dol op pompoen (Check ff de nieuwe foto's). Fruit is nix, een boterhammetje daarentegen is wel weer lekker. Eerst alles even tussen mijn vingertjes goed bestuderen en dan met veel smaak verorberen. Ik kijk uit naar m'n eerste echte zomer buiten (de vorige was natuurlijk in de couveuse). Alles ligt al klaar: zonnebril, zwembroek, zonnecreme, petje...
 
Zondag 18 juli 2004
Ik ben vandaag 1 jaar geworden
Mijn eerste verjaardag gevierd vandaag! De hele dag kwam er visite speciaal voor mij: ik was er in het begin een beetje stil van. Ineens het middelpunt van de belangstelling. Er hangen slingers in het hele huis en er is een clown van ballonnen. Maar het mooiste is natuurlijk de circustaart. Ik heb mijn eigen stukje gegeten...nou, maar goed dat ik pas vier tandjes heb....
Af en toe is er op mijn verjaardag wel een zinnetje begonnen met: "Weet je nog een jaar geleden...." Natuurlijk als je toen geweten had wat je nu weet, dan had dit dagboek er vast niet geweest. Maar, alles gaat voorspoedig: ik trek me op aan de tafel, eet zelfs af en toe met de pot mee. Om mijn ouders en vooral oma een plezier te doen, klap ik in mijn handjes en wiebel ik op de muziek (vooral op de CD van Nijntje). Op de creche heb ik geleerd terug te zwaaien met mijn handje als iemand naar mij zwaait. Daar scoor ik natuurlijk echt helemaal mee....
Op naar 2 jaar!!
 
Woensdag 18 augustus 2004
De derde gehoortest met vlag en wimpel gehaald. Geen geluidje gemist. De eerste gehoortest van een paar maanden geleden, was te vroeg afgenomen; de test moet afgeomen worden bij negen maanden, maar het consultatieburo heeft geen rekening gehouden met mijn vroeggeboorte. De tweede test was ongeveer op de gecorrigeerde leeftijd van negen maanden, maar wel weer rond een verkoudheidje. Drie keer is scheepsrecht!
Ik heb ineens ook de slag te pakken met kruipen. Aan de tafel staan en lopen lukten al wel, maar kruipen had ik ff overgeslagen. Nu ga ik de hele kamer door en probeer zelfs af en toe door mijn achterste omhoog te doen op te staan....dat is nog wel lastig...ik blijf proberen!
 
Donderdag 23 september 2004
Vandaag heb ik bijna twee uur spelletjes gedaan met een psycholoog. Ik moest balletje balletje doen, maar dan zonder balletje. In plaats van een balletje werd er een klein plastic konijntje onder een kopje gestopt en dan moest ik het kopje omdraaien. Het werd steeds moeilijker: eerst kwam er een identiek kopje bij waar natuurlijk geen konijntje onder zat. En dan gingen ze ook nog husselen met de kopjes: maar ik heb me geen enkele keer laten foppen. Telkens draaide ik het juiste kopje om. Ook moest ik kraaltjes in een bakje doen, een dekseltje van een doosje afhalen, blokjes stapelen, enzovoorts, enzovoorts, echt urenlang. Ik had aan het einde echt twee vuurrode wangetjes. Ik snapte helaas niet van alle spelletjes de bedoeling: wat moet ik met een waskrijtje en een stuk papier?? De uitslag van de test klopt volgens mijn pappa niet: volgens de psycholoog ben ik namelijk (gecorrigeerd voor de 10 weken vroeggeboorte) "normaal". Volgens pappa had de uitslag "bijzonder" moeten zijn.
Ik zie trouwens dat de gewichtsgrafiek nodig eens bijgewerkt moet worden. Ik weeg al meer dan 9,5 kilo, maar ben voor mijn leeftijd wel een beetje klein (74 cm). Die lengte is evenwel geen beperking om alles te pakken. Als het moet ga ik gewoon even op m'n tenen staan. Mijn tandjes komen ook door. Boven heb ik er nu 4 en onder 2 plus 1 kies! Ik heb ook een paar favoriete woordjes: pappa (natuurlijk), die, uit, opa en paard. Vooral met paard krijg ik de lachers op mijn hand: ik spreek het expres een beetje geaffecteerd uit.
Mijn manier van kruipen heb ik ook een beetje veranderd. Ik heb het eerst een hele tijd keurig netjes gedaan op mijn knietjes, maar nu trek ik -als ik haast heb- mijn rechterbeentje op. Ik zit nog na te denken of dit wel handig is, maar een grappig gezicht is het in ieder geval.